Djurparksguiden

World Animal Protection arbetar för att vilda djur ska få leva fritt i sina naturliga livsmiljöer utan att utnyttjas av människor på något sätt. Att visa upp vilda djur för att tjäna pengar på dem är oacceptabelt. För vilda djur som av någon anledning har svårt klara sig i naturen, eller för de arter som behöver skyddas som en tillfällig lösning, kan djurvänliga reservat och djurparker vara ett alternativ. I så fall måste djuren behandlas med respekt och ha bra förutsättningar att kunna bete sig naturligt. Det här är utgångspunkten för vår bedömning av de största djurparkerna i Sverige i Djurparksguiden.

Jämför i guiden

Vi har använt fyra olika kriterier för att bedöma hur djurvänliga de olika djurparkerna är inom just dessa områden. Sedan har vi sammanställt resultaten i vår djurparkslista.

Om du ska besöka en djurpark i Sverige kan Djurparksguiden hjälpa dig i djurparksdjungeln, för att undvika att stödja underhållning på vilda djurs bekostnad och hitta de mer djurvänliga djurparkerna.  

I guiden hittar du djurparkslistan, en förklaring av våra bedömningskriterier och mer detaljerade beskrivningar av varje djurpark vi granskat.

img

Djurparkerna i guiden

Se alla djurparker >

Spread the word!

Dela gärna vidare på sociala medier så att fler kan ta djurparkssnacket.